maanantai 18. elokuuta 2014

Elämä jatkuu

Pitkästä aikaa löytyi sopiva hetki ja inspiraatio jatkaa blogin kirjoittamista. Istun junassa ja aikaa on kulutettavana useampi tunti. Kirjoittamiseen tuli alkukesästä tauko jalkapallon mm-kisojen tiimoilta, tuli katsottua melkein jokainen ottelu! Olihan se aikamoinen urakka, mutta selvisin siitä kunnialla :) Sen jälkeen olen auttanut vaimoani muuttohommissa, ollut hetken poissa suomesta ja mökkeillyt aurinkoisessa kesäkelissä... niin mukavaa. Miksi tehdä muuta kun voi grillata (mielestäni kesän paras mainosslougan)!

Kesän aikana lukemistani uutisoinneista on tietyt asiat jääneet vahvasti mieleeni. Eräitä kaikkein epäoikeudenmukaisempia ovat olleet johtavien poliitikkojen palkitseminen erilaisilla tehtävillä eu-koneistossa. Siis miten on mahdollista, että ensin hoitaa asiat suoraan sanoen "päin mäntyä" Suomessa ja siitä saa palkinnoksi työpaikan jättimäisellä palkalla, joka voi olla tasoa 15-30 tuhatta euroa kuukaudessa.


Niin kuin esim. entinen pääministeri, joka sai palkintoviran viideksi vuodeksi yli 20 tuhannen euron kuukausipalkalla ja siihen vielä päälle 3 tuhatta euroa asumistukea/kk. Siis oikeesti, missä on näiden huippupoliitikkojen moraali? Niinpä, ei heillä ole mitään moraalia, oman edun tavoittelijoita kaikki tyyni - valitettavasti. Ja kaiken kruunaa se, että jos valtioilla tai koneistoilla ei ole rahaa maksaa näitä jättimäisiä "palvelulisiä", niin toki valtiot ottaa lisää lainaa veronmaksajien piikkiin - jotta raha riittää myös heidän ylisuuriin ja ansaitsemattomiin palkkoihin! Ja samaan aikaan tarjotaan eläkeläisille peräti 7 euron korotusta kuukaudessa, ikään kuin hyvän tahdon eleenä. Luulisi hävettävän, mutta eihän nämä mitään häpeä. Uudet palkitsemiset hyvä veli-järjestöissä on jo käynnissä.

Mitenkähän ns. tavalliselle tallajaalle kävisi, jos hän hakisi asumistukea Kelalta vaikkapa 3 tuhannen euron kuukausituloilla ja perusteluna olisi se, että käyn toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa töissä? Niinpä, ei me olla samanlaisessa asemassa näiden herrojen kanssa, ei taideta olla edes samalta planeetalta, kun 20 tuhannen palkkaan täytyy erikseen maksaa asumistukea. Ja kaiken lisäksi tuo 20k€ palkka tulee eu-herroille erittäin runsain verohelpotuksin.

Sain heinä-elokuun vaihteessa loppuvuodeksi projektiluontoisen työtarjouksen, joka on noin 10 pvä/kk. Työ on urakkaluonteista myyntityötä ja päivät ovat pitkiä. Tekemistä on noin 100 tuntia/10 päivää ja sen päälle vielä liikkumista paikkakunnalta toiselle. Vastapainoksi on sitten 20 päivää vapaata, jonka vietän omassa kotimaassani poissa Suomesta.

Omia palkkakuvioita mietiskelin ja samalla mieltäni ärsytti suunnattomasti nuo edellämainitut palkintovirat kohtuuttomine etuineen. Päätin, että en ole ns. pekkaa pahempi jos haluan palkan puhtaana käteen asumislisineen päivineen. Ja sain mitä pyysin.

Ei sen puoleen, ei minulla ole Suomessa edes pankkitiliä johon palkan voisi maksaa tai edes mitään verokorttia. Tämähän on minulle ulkomaantyötä ja samat veroedut kuin entisellä pääministerillä. Miksi ei olisi? 

Kesällä sattui erikoinen tapaus, kun jouduin hommaamaan elossaolo-todistuksen henkikirjoittajalta maistraatista. Tarvitsin sen erään edesmenneen sukulaisen perunkirjoitukseen. Meitä jatkuvasti valvova koneisto ei ollut saanut minusta elonmerkkejä lähivuosina, joten se täytyi todistaa kirjallisesti. Tämä osoittaa, että olen onnistuneesti hävittänyt itseni ja kuitenkin elän ja olen keskuudessanne... vai olenko? :)


Näkymättömän Kansalaisen matka jatkuu seuraavissa kirjoituksissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti